Luk. 12:40 ”Var också ni beredda, ty i en stund då ni inte väntar det, kommer Människosonen."

fredag 11 maj 2012

Den tilltagande laglösheten.

(Källa: Världen i dag)
Citat: ”…Kan det vara så att universella, moraliska, allmänt giltiga värden håller på att luckras upp och raseras i vårt västerländska postmodernistiska samhälle, och behöver försvaras och etableras igen? Att etablera och försvara grundläggande etiska, kristna värden kräver mod, integritet och en stark, inre övertygelse. Den enkla vägen är ett tyst betraktande och medhållande, där man låter normlösheten och den moraliska dekadensen fortgå.

RFSL och RFSU har länge propagerat för normbrytning på sexual- och familjemoralens område. För ett tag sedan arbetade RFSL Ungdom fram metodmaterialet Bryt! som bland annat har som syfte att motverka heteronormen genom queerpedagogik. Samma tema går igen i sexualkunskapsboken och den tillhörande filmen "Sex på kartan", producerade av RFSU och UR. Tesen är att var och en skall få göra vad de själva vill "utifrån sin egen lust" och målet är att bryta familje-, köns- och sexualnormer.
Ett samhälle där individens lösrivande från varje norm står i centrum, blir ett laglöst samhälle. Familjernas splittring, äktenskapens upplösning, barnens brist på anknytning, en nonchalant och cynisk syn på de ofödda och gamla och unga tjejers självdestruktiva beteenden, är bara några symptom. Den svenska idrottsmannens och kändisens önskan om ett rent samvete är talande för vår tid. Diagnosen är ställd. Medicinen behövs mer än någonsin. Det kristna evangeliets sanning erbjuder varje människa vägen till friheten som kommer av ett rent samvete."
********************************
Matt. 24:10 ”…Och då skall många komma på fall, och de skall förråda varandra och hata varandra.
11 Många falska profeter skall träda fram och bedra många.
12 Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta.
13 Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst.
14 Och detta evangelium om riket skall predikas i hela världen till ett vittnesbörd för alla folk, och sedan skall slutet komma.”

Inga kommentarer: